bflamego
    haber5
    haber6

Başkan Atilla, Okul Güvenliği toplantısına katıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, yeni eğitim ve öğretim yılında alınacak tedbirlerin görüşüldüğü "Okul Güvenliği" toplantısına katıldı.

Diyarbakır’da "Okul Güvenliği" toplantısı yapıldı. Valilik toplantı salonunda, Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Emniyet Müdürü Tacettin Arslan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Müftü Burhan İşliyen ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında Diyarbakır’da bin 631 okulda 13 bin 962 derslikte 440 bin öğrencinin eğitim ve öğretime başlayacağını ifade etti. Bu derece yoğun bir öğrenci kitlesinin Diyarbakır ve Türkiye için çok önemli bir sayı olduğunu belirten Güzeloğlu, öğrencilere 19 bin 937 öğretmenin eğitim hizmeti sunmak üzere görevde olacağını kaydetti.

'Okul çevrelerindeki metruk binalar yıkılacak'

Okul çevrelerindeki metruk binaların yıkılacağını dile getiren Güzeloğlu, "Okul çevrelerindeki metruk binaların yıkımı ve oluşabilecek olumsuzlukların bertaraf edilmesi kesin kararlılığımızdır. Belediye Başkanlarımızla görüştük. Bu binaların hem yıkılması hem de okul çevresinden uzaklaştırılması bu yıl ki hedefimizdir." dedi.

'Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla okul güzergahları izlenecek'

Okullarda öğrencilerin güvenliği için her türlü tedbiri aldıklarını belirten Vali Güzeloğlu, şöyle konuştu: "Bütün okullarımız kent yönetim sistemine kamera ile entegre edilerek, 24 saat okulun çevresi, güzergahları izlenecek ve denetlenecek. Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla öncelikli olan okullarımızdan başlayarak kamera sayımızı arttıran, çoğaltan planlamaya başladılar ve birçok okulumuzda takılıyor ve takılmaya devam ediyor. Çocuklarla ilgili alanlarda çalışan bütün herkesin genel bilgi kontrolleri, kişisel anlamda geçmiş ilişkileri, sağlıklı olup olmadıkları dahi her boyutuyla incelenecek. Okul servis araçlarından, orada çalışan şoförler, görevli hostesler, kantin görevlilerine kadar bütün bu alanlardaki görevliler, bütün boyutlarıyla değerlendirilecek."

« Eylül 2017 »

Güneşli