Ofis Altgeçit Yenileniyor

Ofis Altgeçidi’nin duvarlarını yenileyen ve yaya geçitlerini ışıklandıran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geçidin dış cephelerini kentin tarihi figürleriyle süsleyecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ile Bağlar ilçelerini birbirine bağlayan ve üzerinde tren rayının geçtiği Ofis Altgeçidi’ni yeniliyor. Yenileme çalışmalarında ekipler, ilk etapta duvarlarda düşme tehlikesi bulunan suni mermerleri söktü. Sökülen suni mermerlerin yerine prefabrike 30 bin 26 metrekare prekast duvar döşendi. DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri de, yağmur sularına karşı altgeçitte rehabilitasyon çalışması gerçekleştirdi.

Yaya geçitleri ışıklandırıldı

Altgeçitte bulunan 2 adet yaya geçidi de yenilendi. Duvarlarına prekast döşenen yaya geçitleri, ayrıca yeniden ışıklandırılarak gerekli aydınlatmalar sağlandı. Daha önce tren raylarının bulunduğu yolu kullanan vatandaşlar, ışıklandırmanın hayata geçmesiyle birlikte yaya altgeçitlerini kullanabilecek.

Kentin tarihi figürleriyle süslenecek

Büyükşehir Belediyesi, “Ofis Altgeçidi İşi” kapsamında prekast duvar döşeme işleminin aynısını Koşuyolu Parkı istinat duvarında da kullandı. Prekast duvarların döşenmesinin ardından ekipler, tüm duvarları boyayacak. Yine aynı iş kapsamında peyzaj düzenlemesinde toplam 5 bin metrekarelik alanda kaldırım çalışmalarına geçilecek.

Boyama çalışmalarının ardından Ofis Altgeçidi’nin dış cepheleri, Diyarbakır’ın tarihi figürleriyle süslenecek. Çalışmaların, ekim ayı içinde tamamlanması bekleniyor.

« Eylül 2018 »

• 22 Eylül 2018