Başkan Atilla: Şehrimizin geleceği için tarımı önemsiyoruz

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Ziraat Odaları Başkanlarıyla istişare toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçilere destek verdiğini belirten Başkan Atilla, "Şehrimizin geleceği için tarımı önemsiyoruz" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, farklı meslek temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Atilla, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde Ziraat Odası Birliği Başkanı Mehmet Cevat Delil ve ilçe ziraat odaları başkanlarıyla istişare toplantısı düzenledi.

‘Üreticilerimizin her zaman yanındayız’

Toplantıda çiftçilerin görüşlerini soran Başkan Atilla, Büyükşehir Belediyesi'nin tarımın geliştirilmesine yönelik projelerini anlattı.Çiftçilere destek verdiklerini belirten Başkan Atilla, şöyle konuştu: "Şehrimizin geleceği için tarımı önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak kentin sembolü olan ve büyüklüğü ile dünyada üne sahip Diyarbakır karpuzunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla çiftçilere 20 ton gübre desteğinde bulunduk. Lice ilçesinde ise organik tarımın gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla Lice Organik Tarım Projesi kapsamında çiftçilere 23 ton gübre dağıttık. Aynı proje kapsamında 450 çiftçiye organik tarım eğitimi de verdik. Üreticilerimizin her zaman yanındayız. Onlara destek sunmaya devam ediyoruz."

Başkan Atilla'nın sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla toplantılara devam edecek.

« Kasım 2017 »

Açık