Ücretsiz Diyarkart dağıtımı devam ediyor

Düzenli toplu taşıma hizmetleri için Diyarkart sistemini yaygınlaştırmayı amaçlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, ücretsiz kart dağıtımı devam ediyor.

Düzenli toplu taşıma hizmetleri için Diyarkart sistemini yaygınlaştırmayı amaçlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın, ücretsiz Diyarkart dağıtımı devam ediyor. 26 Mart’tan itibaren başlayan ücretsiz Diyarkart dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Oluşan yoğunluktan dolayı Cumartesi ve Pazar günleri de kart dağıtımının yapıldığı çalışmalarda 11 Nisan itibariyle toplam 70 bin 200 kişi ücretsiz Diyarkart sahibi oldu. İndirimli ve ücretsiz biniş Diyarkart’ları yasa gereği kişiden (nüfus cüzdanın aslı ile fotokopisi ve fotoğraf) belgeler istendiğinden bu kartlar sadece Bilgi Evi alt katında yer alan Diyarkart Merkezi’nden alınmaktadır.

Ücretsiz Diyarkart 16 noktada dağıtılıyor

İlk etapta kart dağıtımını sadece Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi’nin (Konuk Evi) alt katında gerçekleştiren Ulaşım Daire Başkanlığı, gelen yoğun talep karşısında Diyarkart dağıtım noktalarını artırdı. Ücretsiz Diyarkart’lar Bilgi Evi alt katında Ulaşım Daire Başkanlığı Diyarkart dışında kent merkezi ile ilçelerde bulunan 10 digital kiosk ve 5 moboda dağıtımı devam ediyor. 15 noktada toplam 22 bin 500 adet ücretsiz Diyarkart dağıtıldı.

Ücretsiz Diyarkart şu noktalarda temin edilebilir

Kiosklar, Dicle Üniversitesi Merkez, Gevran Caddesi 2 adet, Yaşar Kemal (Ekinciler), Toplu Konut Çarmar Durağı, Gaziler Petrol Yanı, Esma Ocak Parkı Durağı, Gaziler Fırat Bulvarı, Diclekent Yapı Kredi Bankası yanı ve Bayramoğlu duraklarında, Gevran Caddesi, Dicle Üniversitesi, Mega Center yanı, Yaşar Kemal Caddesi ve Dağkapı duraklarında yer alan mobolarda ücretsiz tam Diyarkart temin edilebilinir. Yine bu noktalarda yerli ve yabancı turistler için 2 binişlik kartlarında satışı yapılmaktadır.

49 noktada Diyarkart dolumu yapılıyor

Vatandaşların 10 kiosk ve 5 moboda dolum işlemini de yaptığı Diyarkartlar ayrıca şu adreslerde

BAYİ ADI

HALK BÜFE

UÇKUYU MAH. PASUR CAD. 25/1 YENİŞEHİR DİYARBAKIR

AKGÜN KIRTASİYE

FIRAT MAH. SİPAN CAD. ATAŞLAR ATAŞEHİR 36/D KAYAPINAR  DİYARBAKIR

İLKNUR MARKET

H.EVLERİ MAH.DİCLEKENT BUL G.D.Y.KOOP.5 KISIM 42/C KAYAPINAR DİYARBAKIR

BARIŞ KIRTASİYE

CAMİ MAH. CUMHURİYET CAD. NO/12                                                                     HAZRO

ARKADAŞ BÜFE

ALİPINAR KÖPRÜSÜ GİRİŞİ

ÇETİN MARKET

KURUÇEŞME DÖRTYOL

DEMİR BÜFE

UÇKUYULAR TOKİ GİRİŞİ 1.KAVŞAK

RAMBO MARKET

DİCLEKENT CİTYCENTER KARŞISI

KÜLTÜR BÜFE

VİLAYET DURAĞU KÜLTÜR BÜFE

SULUN MARKET

HUZUREVLERİ TRAFO DURAĞI

ŞAHİN MARKET

500 EVLER MERKEZ DURAK

CLASS İLETİŞİM

KURTULUŞ MAH. ÖZGÜRLÜK BUL. ALİOĞLU PLAZA NO 2                                        BİSMİL

TAŞIN İLETİŞİM

GEVRAN CAD. OTOBÜS MERKAZ DURAĞI YENİŞEHİR

EKİM KIRTASİYE

3 KUYU TOKKİ KONUTLARI 3 ETAP 1 İŞ MERKEZİ YENİŞEHİR

KOŞUYOLU BÜFE

KOŞUYOLU ORYIL PETROL KARŞISI KOŞUYOLU BÜFE

FERHAT BÜFE

HUZUREVLERİ MAH. DR.SITKIGÖRAL CAD. NO.80/1 KAYAPINAR

DİLAN BÜFE

D.KENT BUL. MEDYA KAV. ALTUNSOY A.Ş ALTI 56 KAYAPINAR

DEMİRKOL İLETİŞİM

URFA YOLU YENİHAL KAV. DOĞAN AP NO3/B MERKEZ DİYARBAKIR

GÜVEN İLETİŞİM

ALTIOK MAH SANAT SOK NO 21                                                                                       BİSMİL

BAĞLAR İLETİŞİM

EMEK CD CEZAEVİ ALT KÖSESİ KAYA TAKSİ DURAĞI YANI BAĞLAR/D.BAKIR

HAS MARKET

KONAK MAH GAZİ CAD NO 170 OTOBUS DURAĞI YANI                                       SİLVAN

ARDA TELEKOM

PEYAS MAH.54.SK. S.ADSAY YAP.KOOP. A BLOK ALTI NO:1/D DİYARBAKIR

REŞAN İLETİŞİM

TEPE MAH DİYARBAKIR CAD NO 37 BELEDİYE YANI                                               ÇERMİK

POLAT KIRTASİYE

YENİŞEHİR MAH SUNAY CAD NO 48                                                                                   EGİL

DEMPA İLETİŞİM 2

MERKEZ ESKİ MAH.LİSE 1 NO 1                                                                                           KULP

ERDAL BAKKAL

BAĞCILAR MAH.KAMIŞLO BUL.ÇARKANAT İKİZLER YAPI 75/C BAĞLAR DİYARBAKIR

ÇİÇEK MARKET İLETİŞİM

SENTO CAD KARANFİL 6 SK DÜNYA 3 AP ALTI 3:H

TEKNOJET BİLGİSAYAR

D.KENT BUL CİTY CANTER KATŞISI SUR HUZUR KOOP ALTI NO/43T DİYARBAKIR

CAN İLETİŞİM

MUSA ANTER CAD KENT MARKET KARŞISI GAZİLER DİYARBAKIR

SARAY KURUYEMİŞ

AZİZİYE MAH. ZİYA GÖKALP CAD. NO 124/                                                              ERGANİ

FİGEN KURUYEMİŞ

BAĞCILAR MAH. EVRİM ALATAŞ CAD.ESMANA KONAKLARI C BLK NO 26/C D.BAKIR

BERAT BÜFE

EMEK CD REYHAN PARKI KARŞISI ERGİN APT ALTI NO/201/D BAĞLAR DİYARBAKIR

KONUKEVİ BÜFE

OFİS KÖPRÜSÜ GİRİŞİ FUAR GİRİŞİ KONUK EVİ YANI YENİŞEHİR DİYARBAKIR

MESUT İLETİŞİM

MAİİSUK MAH. CUMHURİYET MAH. 5/A                                                                  ÇÜNGÜŞ

Dolum işlemini gerçekleştirebilir. Yine bu noktalarda da yerli ve yabancı turistler için 2 binişlik Diyarkart’ların da satışı yapılmaktadır.

Vatandaşların Google Play ve Apple Store’den Diyarkart Mobil Uygulaması’nı telefonlarına indirdiklerinde uygulamalarda bayi ve dolum bilgilerine ulaşabilir.

« Temmuz 2018 »

Güneşli