Diyarbakır Hipodromu'nda yeni sezonun startı verildi

Türkiye Jokey Kulübü'nün  (TJK) Diyarbakır Hipodromu'nda düzenlediği at yarışları, 2019 sezonu başladı. Sayın Valimiz ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi V. Hasan Basri Güzeloğlu, günün 1'inci koşusunda yarışı birincilikle tamamlayan Kralınadamı adlı atın sahibine plaket takdim etti.

TJK'nın  Diyarbakır Hipodromu'nda düzenlediği  at yarışları,  2019 sezonu başladı. 2 bin metre kum piste düzenlenen günün ilk yarışına 10 at katıldı. Büyük bir çekişmeye sahne olan yarışta Kralınadamı 1'inciliği, Junyır Sancak 2'liği, Çıkmazoğlu 3'lüğü ve Şanslı Yalçın isimli atta 4'üncülüğü elde etti.

Yarış sonunda gerçekleşen takdim törenine Sayın Valimiz ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi V. Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, TJK Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, diğer mülki ve askeri erkan ile çok sayıda yarış sever  katıldı. Sayın Güzeloğlu, günün ilk koşusunda 1'inci olan Kralınadamı adlı atın sahibi Ali Kaya'nın yerine vekaleten Garip Çizik'e plaket takdim etti. Yarışmada yer alan diğer mülki amirler ise Kralınadamı adlı ata forma, jokey Mustafa Işık'a da çiçek verdi.

4 Eylül'de 9 koşuyla başlayan 2019 sezonu, 12 Aralık Perşembe günü yapılacak at yarışlarıyla sona erecek.