Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere jest

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Doğalgaz Dolum Tesislerini ziyaret etti.

Tesisteki toplu taşıma araçlarının durumunu inceleyen Sayın Güzeloğlu, araç şoförleriyle sohbet etti. Ulaşım hizmetinin belediyenin halka en çok dokunan hizmetlerinden biri olduğunu söyleyen Sayın Güzeloğlu, şoförlere emekleri için teşekkür etti.

Sayın Güzeloğlu, 9 Eylül Pazartesi günü 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk günü olması sebebiyle sabah saat 6.00 ile akşam saat 18.00 arasında belediye otobüslerinin ücretsiz olacağını söyledi.

Eğitim camiasının yeni eğitim öğretim yılını tebrik eden Sayın Güzeloğlu, ailelerin ve öğrencilerin okulun ilk günü yaşayacağı tatlı telâşlarında belediye olarak yanlarında olmak istediklerini kaydetti.

Son 5 ayda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'in ulaşım hizmetlerinde üzüntü verici gerilemeler yaşandığını söyleyen Sayın Güzeloğlu, göreve gelir gelmez engelliler ile şehit ve gazi yakınlarının iptal edilen serbest ulaşım kartlarını yeniden iade ettiklerini belirtti. Güzeloğlu, otobüs şoförlerinden engelliler ile şehit ve gazi yakınlarına özel ilgi göstermelerini istedi.

Sayın Güzeloğlu, kadro yetersizliği nedeniyle aktif olarak kullanılamayan 50 belediye otobüsünün hizmete sokulması için gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi.

« Şubat 2020 »