Kaybolan kişinin cenazesi Dicle Nehrinde bulundu

Diyarbakır'da kaybolan kişinin cesedi, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin de destek verdiği çalışmayla Dicle Nehrinde bulundu.

Mardin'den 18 Nisan'da Diyarbakır'a geldikten sonra kendisinden haber alınamayan M.N.A'yı bulmak için Dicle Nehri ve çevresinde arama çalışması başlatıldı.

DBB’den arama çalışmalarına destek

İhbarın alınmasının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama ve Kurtarma ekipleri de bölgeye intikal ederek arama çalışmalarına destek verdi.

Diyarbakır İtfaiyesi, kurtarma aracı, bot ve 5 kişilik dalgıçla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Polis Arama Kurtarma (PAK), Jandarma Sualtı Arama Kurtarma (SAK), Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Dicle Üniversitesi Arama ve Kurtarma (DÜAK), Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği (ANDA) ile Dicle Nehri ve çevresinde ortak çalışma yürüttü.

M.N.A'nın cansız bedeni tarihi Ongözlü Köprü'nün yaklaşık 2 kilometre ilerisinde nehirde bulundu. Nehirden çıkarılan ceset, sağlık ekiplerince otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Arama

Takvim'de ara