Trafik Eğitim Merkezi

Trafik Eğitim Merkezi’nde çalışmalar başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocuklarda trafik kültürü ve bilinci oluşturmak amacıyla Bağlar ilçesi Bağcılar’da 10 bin metrekare alana inşa edeceği Trafik Eğitim Merkezi’nde çalışmalara başladı. İçerisinde yeşil ile oyun alanları, çocuklara diş ve göz taramasının yapılacağı mini hastanenin yer alacağı Trafik Eğitim Merkezi’nin 2018 Aralık ayında tamamlanması bekleniyor.

Çocuklarda trafik kültürünü ve bilincini aşılamak amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bölgenin en büyük Trafik Eğitim Merkezi’ni inşa ediyor. Bağlar ilçesi Bağcılar’da 10 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Trafik Eğitim Merkezi’nde çalışmalar başladı. 2018 Aralık ayında tamamlanması beklenen trafik parkında çocuklara yaya ve araç trafiği hakkında uzman eğitmenler tarafından eğitimler verilecek.

Teorik ve pratik eğitimler

Oluşturulacak olan sinevizyon odasında teorik bilgilerin verileceği ardından da çocukların pratik yapma şansı yakalayacağı Trafik Eğitim Merkezi’nde yaya geçitleri, trafik ışıkları, üst geçitler, akülü araçlar ve (bina, hastane, okul ve park vb) çeşitli yapılarda yer alacak. Pratik eğitimlerinde çocukların trafikte ne yapmaları gerektiği, üst geçitleri nasıl kullanacağı, trafik ışıklarının ve levhalarının ne işe yaradığı uzman eğitmenler tarafından gösterilerek anlatılacak. Ayrıca trafik merkezine yerleştirilecek simülasyon aracıyla çocuklara, trafik kazalarının ne olduğu ve emniyet kemerinin insan hayatını kurtarmada ne kadar önemli olduğu aktarılacak.

Mini hastane sağlık taraması yapacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kreş ve ilkokul öğrencilerinin faydalanacağı Trafik Eğitim Merkezi’nde mini hastanede inşa edecek. Yapılacak olan mini hastanede belirli günlerde çocuklara diş ve göz sağlığı taraması yapacak. Ayrıca mini hastanede çocuklara ağız ve diş sağlığı hakkında bilgiler de verecek.

Trafik Eğitim Merkezi’nde yeşil ve oyun alanlarıda bulunacak

Trafik anlamında A’dan Z’ye tüm materyallerin bulunacağı eğitim parkında çocukların dinlenebileceği yeşil alanlar ve eğitim sonunda stres atabilecekleri oyun alanlarıda bulunacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Trafik Eğitim Merkezi Diyarbakır’da bulunan kreş ve ilkokul öğrencilerine belirli bir program dahilinde eğitim verecek.