Eşbaşkan Bucak: Özgür basın gerçeğin peşinde

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Ajansa Welat’ın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Programda konuşan Eşbaşkan Bucak, özgür basının gerçeğin peşinde olduğuna dikkat çekerek, gazetecilerin emeğinin kutsal olduğunu ifade etti.

Kürtçe yayın yapan Ajansa Welat (AW), birinci kuruluş yıl dönümü kapsamında Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi’nde bir program düzenledi. Etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’un yanı sıra DBB Meclisi Eşsözcüleri Demet Ceylan ve Ayhan Karatekin, meclis üyeleri, ilçe belediye eşbaşkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Eşbaşkan Bucak: Hakikat meşalesi elden ele geçiyor

Programda Kürtçe konuşan Eşbaşkan Bucak, özgür basının yıllara dayanan mücadelesine dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Her ne kadar Ajansa Welat bugün bir yılını doldurmuş olsa da, ülkedeki özgürlük yolculuğu yıllardır devam ediyor. Özgür basın yaklaşık 40 yıldır gerçeğin peşinde. Hakikat meşalesi bir bayrak gibi yarışla elden ele geçiyor. Bu bayrak, nesilden nesillere aktarılıyor. Özgür basın bir ekol gibi 40 yıldır yol açıyor ve Kürt halkının özgürlüğünü dile getiriyor. Elbette bu yol büyük bir emekle açıldı. Hakikat ve adalet için yapılan bu kutsal iş, Özgür basın şehitlerinin omuzları üzerinde yükseldi. Onlar her zaman hakikatin yolunu aydınlattı."

‘Ajansa Welat’ın yolu açık olsun’

Gazetecilerin emeğinin kutsallığına vurgu yapan Eşbaşkan Bucak, "Bugün çok gururluyuz ki onların bayrağı yerde kalmadı; gittikçe daha da yükseldi. Onlarca kurum açıldı, gazete, radyo ve televizyon kuruldu. Kutsal bir çalışmayla gerçeğin karanlıkta kalmasına izin verilmedi. Hepimiz Kürt halkı olarak onlara çok minnettarız. Bu kutsal emekle hakikat meşalesi taşındı, özgürlük yolu açıldı. Siz de bugün bu meşaleyi ileri taşıyorsunuz. Diyorum ki, Ajansa Welat’ın yolu açık olsun. Yolumuz hep açık olsun. Ajansa Welat bizim sesimiz, bizim rengimizdir” diye konuştu. 

Program, Govend Grubu’nun gösterisi ve sanatçı Arhat’ın konseriyle sona erdi. 

Resim Galerisi