Eşbaşkan Bucak, Sokak Futbolu Atölyesi’nde çocukların heyecanına ortak oldu

Toplumsal Barış ve Özgürlük Forumu kapsamında gerçekleştirilen Kapsayıcı Sokak Futbolu Atölyesi, çocukları sporun dayanışma, birlikte yaşam ve eğlence kültürü etrafında buluşturdu. Etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak da çocuklarla sahaya çıkarak futbol oynadı, onların heyecanına ortak oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Toplumsal Barış ve Özgürlük Forumu kapsamında Kapsayıcı Sokak Futbolu Atölyesi, Seyrantepe Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Çok sayıda çocuğun katıldığı atölyeyi ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Diyarbakırlı minik futbolculara ve kentin spor bileşenlerine deneyimlerini aktaran Streetbolzer e.V. yöneticilerine emeklerinden dolayı teşekkür etti. Etkinlikte çocuklarla bir araya gelerek onların eğlencesine ortak olan Eşbaşkan Bucak, miniklerle futbol ve Amedspor’un Süper Lig’e yükselme başarısı üzerine sohbet gerçekleştirdi.

Streetbolzer e.V. ekibi, bu anlamlı buluşmada kendilerini ağırlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarına teşekkür ederken; Eşbaşkan Bucak, Toplumsal Barış ve Özgürlük Forumu’na 11 kişilik bir ekiple katılan ve üç gündür kentte bulunan Streetbolzer e.V. yöneticilerine Amedspor kaşkolu hediye etti.

Maçın kurallarını çocuklar belirledi

Atölye öncesinde çocuklara nasıl bir oyun oynamak istedikleri soruldu. Streetbolzer e.V. tarafından sunulan farklı seçenekler arasından çocuklar şu kuralları belirledi: “Sert oynamamak, küfür etmemek ve tahrik edici davranışlarda bulunmamak, yere düşen oyuncuya yardım etmek, maç öncesinde ve sonrasında el sıkışmak, her oyuncunun oyun öncesi ve sonrasında yapılan değerlendirmeye katılması, gol atan takım fark etmeksizin her golün iki takım tarafından da alkışlanması.” Çocuklar, bu kurallar çerçevesinde oynanacak oyunu tercih etti.

Atölyede 4 takım centilmence mücadele etti

5’er kişiden oluşan 4 takımın mücadele ettiği atölyede, maçlar sonunda puanlama çocukların belirlediği kurallar dikkate alınarak yapıldı ve en başarılı takımlar seçildi. Oyun dışında kalan çocuklar ise düzenlenen boyama etkinliğiyle vakit geçirdi.

Eşbaşkan Bucak çocuklarla maç yaptı

Eşbaşkan Bucak, “Kapsayıcı Sokak Futbolu” atölyesinde çocukların heyecanına ortak olmak amacıyla kurulan takımlardan birinde yer alarak çocuklarla birlikte futbol oynadı.

Kâr amacı gütmeyen Streetbolzer e.V. yöneticileri, sporun barış, dayanışma ve birlikte yaşam kültürünü güçlendiren yönünü, çocuklarla kurdukları oyun diliyle sahaya yansıttı.

“Kapsayıcı Sokak Futbolu Atölyesi”, çocuklara yapılan çeşitli ikramlar ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Taraftar gruplarıyla da bir araya gelinecek

Toplumsal Barış ve Özgürlük Forumu süresince Streetbolzer e.V. ekibi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi personeline eğitim verecek. Vakıf ayrıca kentte futbol alanında faaliyet yürüten taraftar gruplarıyla bir araya gelecek ve 7-14 yaş grubundaki çocuklarla da yeşil sahada buluşacak.

 

Resim Galerisi