Şair Arjen Arî çeşitli etkinliklerle anılacak

Eserleriyle modern Kürt şiiri ve edebiyatında büyük yer edinen Arjen Arî, ölümünün 13’üncü yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak. 

Kanser nedeniyle 30 Ekim 2012’de Diyarbakır’da hayatını kaybeden şair Arjen Arî ölümünün 13. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak. Bu yıl Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Sor Yayınları ve Arî ailesi tarafından 22-23 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek sergi, ödül töreni, atölye, panel ve konser gibi etkinlikler, Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 

Arjen Arî Şiir Yarışması

Arjen Arî’nin yaşamı boyunca emek verdiği Kürt dili ve edebiyatı ile sanatın evrensel değerlerine sahip çıkmak amacıyla her yıl Sor Yayınları ve Arî ailesi tarafından düzenlenen Arjen Arî Şiir Yarışması’nda bu yıl Mehmet Çalişçi ödülü almaya hak kazanırken, onur ödülü ise Kardeş Türküler’e verilecek. 

Sergi, atölye ve panel 

22 Kasım saat 13-18.00 arasında Arjen Arî Şiir Atölyesi Şehmus Kurt tarafından yürütülecek. Atölyeye katılmak isteyenler https://forms.gle/rcFJYaG2EZCKvfqv5 linkini tıklayarak başvuru yapabilir. 23 Kasım günü saat 17.00’de açılacak “Geç Kalınmış Baharın Çiçekleri” adlı karma sergide ise Beritan Aykut, Besna Acu, Dilan Yel, Ercan Altuntaş, Evin Çiftsüren, Fatime Ece, Hasan Basri Ankut, Hüseyin Kaplan, İlknur Çağır, Nuşen Özün, Özlem Yıldırım, Pîra Botan, Şevin Yel, Yusuf Can Sadık’ın eserleri yer alacak. Sidîq Gorîcan, Dr. Roger Acun ve Rêdûr Dîjle konuşmacı olarak yer aldığı “Arjen Arî Bize Ne Söyler?” başlıklı panel ise saat 19.00’da gerçekleştirilecek. 

Kardeş Türküler konseri

Zeynep Sultan Atlı ve Armanc Dayan’ın sunuculuğunda yapılacak ödül töreninde ise Arjen Arî’nin yaşamının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ve konuşmaların ardından Kardeş Türküler ve Agit Işık’ın ücretsiz konseriyle program sona erecek.

Resim Galerisi